Pascha

Betyg 2.9 av 5.
44 personer har röstat
3
Pascha

Pascha är en polsk kaka som oftast görs vid påsk. Detta är en avancerad rätt som kräver en del förberedelse. Resultatet blir en utsökt god, len och smarrig kaka!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2006

Pascha

Ingredienser

10 portioner
1 l  filmjölk
200 g  rumsvarmt smör
1 1/2 dl  florsocker
1 tsk  vaniljsocker
3   äggulor
2 dl  vispgrädde
1 1/2 dl  russin
1 1/2 dl  grovhackade hasselnötter
rivet skal från 1   citron
8   gelatinblad
1/2 dl  vatten
2 dl  svartvinbärsgelé

För alla

Fri från gluten.
Innehåller mjölk och ägg.

Gör så här

Tips

Om man vill ha en magrare version ersätter man grädden med standardmjölk och tar 2 extra gelatinblad (för 10 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
44 personer har röstat

Kommentarer

vad menas med att filen ska silas i ett dygn? ska jag sila om filen flera gånger i ett dygn eller räcker det med en gång? men det tar väl inte ett helt dygn??

Jenny

2024-04-09

Hej Jenny! Den ska stå och rinna av i en sil i ett dygn. Så du behöver inte göra det flera gånger. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-04-10

Smält gelatinet utan vatten. Det blir för mycket vätska annars

Birgitta

2006-05-29

Underbart fräsch kaka. Men smält gelatinet utan vatten.

Birgitta

2006-05-29

Testa liknande recept

Juligt fröbröd
Betyg 2.9 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparkakspannacotta
Betyg 3.5 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Catrins filmjölkslimpa
Betyg 3.7 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lingonlimpa
Betyg 4.6 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemgjort smör
Betyg 4.1 av 5.
31 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Banan- och filmjölksbröd
Betyg 3 av 5.
187 personer har röstat
Över 60 min att tillaga