Pärontarte tatin

Betyg 2.9 av 5.
38 personer har röstat
1
Pärontarte tatin

Tarte tatin är en klassisk fransk kaka som gräddas i stekpanna och sedan vänds upp. I originalet ska det vara äpplen som fyllning, men med päron blir det minst lika delikat. Särskilt som du ringlar mintchoklad över den karamelliga päronkakan.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014

Pärontarte tatin

Ingredienser

6 portioner
1 kg  päron
1/2 dl  strösocker
50 g  smör
1/2 krm  salt
3   frysta, tinade smördegsplattor (à ca 85 g)
50 g  mörk choklad med mintsmak
glass eller vispad grädde till servering

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smördeg, matfett, choklad och glass/grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg, matfett och choklad. Välj mjölkproteinfri glass eller vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt i stället för grädde.
Fri från ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
38 personer har röstat

Kommentar

Supergod, tänk på att ta fasta päron - det gjorde inte vi - blev väldigt söligt. Lite för söt - så mindre choklad

Elisabeth

2020-11-06

Näringsvärde per portion

Energi1972 KJ / 471 kCal
Fett26 g
Salt0.5 g
Kolhydrater51 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Fruktsallad med ingefära och stjärnanis
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bakade päron och blåbär med havrekrisp
Betyg 4.8 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Päronclafoutis
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Päronflarn
Betyg 3.3 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pere alla bella elena
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Bakad ost med cruditésallad
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga