Recept: Päronkompott med krispig kanel
  • Recept
  • Enkel
  • Tid: Under 30 minuter

Päronkompott med krispig kanel

14 röster

Päronkompott med krispig kanel är en söt och härlig dessert som kan avnjutas när som helst i veckan. Tillsammans med rostade havregryn och fluffig grädde blir detta en fest för smaklökarna!

Ingredienser

  • 4 päron
  • 1/2 dl + 2 msk strösocker
  • 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm salt
  • 1 dl vispgrädde

Så här gör du

  1. Skala päronen och skär dem i klyftor. Skär bort kärnhuset och skär päronklyftorna i bitar.
  2. Lägg päronbitarna i en kastrull och häll på 1/2 dl socker och vatten. Koka försiktigt till en grov kompott.
  3. Rosta havregrynen gyllenbruna i en het panna tillsammans med 2 msk socker. Krydda med kanel och salt.
  4. Vispa grädden.
  5. Servera kompotten med rostade havregryn och grädden.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd s k ren havre.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.