Päron- och konjaksmarmelad
Ett måste till kvällens ostbricka eller en trevlig gå bort-present. Päronmarmeladen är smaksatt med konjak och citron vilket ger den lite extra sting. Servera med smakrika ostar och kex.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011
Ingredienser
8 dl
1 kg päron
3 1/2 dl syltsocker
2 dl vatten
2 tsk färskpressad citronjuice
3 msk konjak
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Kommentarer
Vilken sort päron ska man ha
Camilla
2022-10-252 dl vatten är för mycket päron innehåller väldigt mycket vätska så max 1dl. Jag tycker de räcker med 0,5 dl.
Lise-lotte
2022-08-23Det är förmycket vatten i receptet, marmeladen blir väldigt lös. Det räcker med 1/2 dl för päron innehåller väldigt mycket vätska.
Lise-lotte
2020-09-06Hej Lise-Lotte! Päron kan variera ganska mycket i hur mycket vätska de innehåller. Så vi har uppdaterat beredningstexten med att göra ett marmeladprov. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-09-08