Pappardelle med svamp, persilja och vitlök

Betyg 3.8 av 5.
29 personer har röstat
3Klimatsmart
Pappardelle med svamp, persilja och vitlök

En enkel, vegetarisk pappardelle! Svampen får en härlig smak av persilja och vitlök. Rostade pumpakärnor och parmesan sätter sedan en lite lyxigare ton på rätten.

Pappardelle med svamp, persilja och vitlök

Ingredienser

4 portioner
4   port färsk pappardelle vitlök & persilja
250 g  portabello, kastanjechampinjoner eller champinjoner
2   vitlöksklyftor
4   salladslökar eller gul lök (4 salladslökar motsvarar 1 gul lök)
1   kruka persilja
3   morötter
4 msk  olivolja
salt och svartpeppar
2 1/2 dl  matlagningsgrädde
1 dl  pumpakärnor
1 dl  kokvatten från pastan

Till servering

1 dl  hyvlad parmesan eller annan lagrad hårdost

För alla

Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Gör äggfri: Välj äggfri pasta.
Gör glutenfri: Välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: Välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut matlagningsgrädde mot soja-, ris- eller havrebaserad ersättningsprodukt. Uteslut eller byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost.

Näringsberäkningen är inkl parmesanost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
29 personer har röstat

Kommentarer

En av mina favoriter just nu! Kör dock utan pumpafrön. Otroligt gott och enkelt.

Elenore

2022-05-19

Toppengott! Körde glutenfri färskpasta istället, samt lite viltfond i, mycket smarrigt :D

Ylva

2021-11-15

Gott, men jag tycker det är bättre med dubbla mängden svamp och morötter.

Cecilia

2020-07-21

Hej Cecilia! Tack för tipset! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2020-07-29

Näringsvärde per portion

Energi2825 KJ / 675 kCal
Fett36 g
Salt0.5 g
Kolhydrater71 g
Protein16 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Sparris med vitlök- och persiljepappardelle
Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pappardelle med griskind, tomat, och grönpeppar
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatisgnocchi med salvia, zuccini och purjolök
Betyg 3.5 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Olivoljefräst kål med fetaost och pumpakärnor
Betyg 4.4 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig papardelle med portabello
Betyg 3.3 av 5.
71 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sallad med rostad blomkål, apelsin och pumpakärnor
Betyg 3.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga