Recept: Pannkakssmet
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 min

Pannkakssmet

Betyg
466 röster

En pannkakssmet som räcker till ett gäng plättar eller tunna pannkakor. Servera dem som crêpes till förrätt eller kanske till efterrätt med söt sylt och vispgrädde.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2008.

Ingredienser

14 st

  • 3 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk flytande margarin eller smält smör

Så här gör du

  1. Vispa samman ägg med hälften av mjölken. Tillsätt vetemjöl och vispa till en slät smet.
  2. Vispa i resterande mjölk, salt och flytande margarin eller smält smör.
  3. Stek tunna pannkakor i het stekpanna.
Tips

Denna pannkakssmet kan även användas för plättar. Servera pannkakorna med sylt och grädde eller som matiga crêpes.