Pannkakssmet
En pannkakssmet som räcker till ett gäng tunna pannkakor. Servera dem som crêpes till förrätt eller kanske till efterrätt med söt sylt och vispgrädde.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2008
Ingredienser
14 st
3 ägg
6 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 msk flytande margarin eller smält smör
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkfri: byt ut mjölk mot mjölkfri ersättningsprodukt. Välj mjölkfritt matfett.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkfri: byt ut mjölk mot mjölkfri ersättningsprodukt. Välj mjölkfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat per pannkaka.
Gör så här
Tips
Denna pannkakssmet kan även användas för plättar. Servera pannkakorna med sylt och grädde eller som matiga crêpes.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi419 KJ / 100 kCal
Fett5 g
Salt0.4 g
Kolhydrater10 g
Protein4 g
Kommentarer
Gott
Romita
2023-12-28Mycket goda
Ann-christine
2023-12-09Receptet borde heta "pannkakor" inte "pannkakssmet", detta eftersom sista steget i receptet konverterar pannkakssmeten till pankakor.
Zebastian
2023-12-05