Panerad torskrygg med sötsyrlig pak choi och inlagd svamp

Betyg 3.4 av 5.
34 personer har röstat
2
Panerad torskrygg med sötsyrlig pak choi och inlagd svamp

Tänk fiskpinnar, fast på ett på nytt, fräscht och lite lyxigare sätt! Det asiatiska ströbrödet panko ger torsken en extra krispig panering. Bjud den frasiga fisken med pak choi som får smak av ingefära och sichuanpeppar samt champinjoner i en god inläggning.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2015

Panerad torskrygg med sötsyrlig pak choi och inlagd svamp

Ingredienser

4 portioner

Inlagd svamp

200 g  champinjoner
1   röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 dl  vatten
1 dl  strösocker
3/4 dl  risvinäger

Torsk

5 dl  vatten
3 msk  risvinäger
1 1/2 msk  salt
ca 600 g  frysta torskryggfiléer (MSC-märkta)
1 dl  vetemjöl
1   ägg
1 1/2 dl  panko (asiatiskt ströbröd)
smör till stekning

Sötsyrlig pak choi

500 g  pak choi
2 msk  finriven färsk ingefära
2 msk  strösocker
2 msk  risvinäger
3 msk  kinesiskt risvin (shaoxing-vin eller torr sherry)
1 tsk  sichuanpeppar eller 2 tsk chiliflakes (för 4 portioner)
1 msk  sesamolja

För alla

Gör glutenfri: byt vetemjöl mot t ex glutenfri mix eller pofiber. Byt ut panko mot glutenfritt ströbröd eller riven kokos.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör/matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör äggfri: byt ägg mot t ex olja, mjölk eller fil.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
34 personer har röstat

Kommentarer

En favoriträtt som vi gjort sedan 2015 och återkommer till. Svampen till är pricken över i. Så gott. Elisabeth

Elisabeth

2024-02-12

Text saknas i punkt 5: "Vänd dem i mjöl, uppvispat ägg och sist i panko."

Henrik

2015-01-25

Näringsvärde per portion

Energi2007 KJ / 544 kCal
Fett8 g
Salt0.44 g
Kolhydrater71 g
Protein40 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rödvinsbräserad fläskkarré
Betyg 2.5 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nudelwok med kål och sidfläsk
Betyg 3.3 av 5.
92 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad torsk i dill och misobuljong
Betyg 3 av 5.
111 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chilistekt shiitake med purjolök
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Långkokta revbensspjäll med vitlöksfräst broccoli
Betyg 3.2 av 5.
77 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hoi sin-sås
Betyg 2.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga