Pan Tumaca med Jamon

Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
0
Pan Tumaca med Jamon

Enkel och god rostad macka! Vanlig som frukost i Spanien. Gnid brödskivan med vitlöksklyfta, ringla olivolja och rosta i ugnen. Serveras med en röra av finrivna kanariska tomater, och toppas med fin lufttorkad spansk skinka.

Pan Tumaca med Jamon

Ingredienser

4 portioner
4   stora brödskivor (gärna av lanttyp eller baguette)
ca 2 msk  olivolja
1   vitlöksklyfta
2   tomater av valfri sort, viktigt med mogna färska med mycket smak.
1 msk  honung
salt och svartpeppar från kvarn
8   skivor Jamon skinka

För alla

Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Receptet är framtaget av Christofer Johansson i samarbete med kanariska tomater.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1218 KJ / 291 kCal
Fett9.7 g
Kolhydrater37.5 g
Protein11.4 g

Testa liknande recept

Tosta med tomat och serrano
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Saltimboca
Betyg 2.1 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad macka med julskinka och gurkmajonnäs
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dubbelmacka med skinka och ananas
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Quesadilla hawaii med ananas, ost och skinka
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga