Pajskal i långpanna - ricotta & kronärtskocka

Betyg 3.3 av 5.
18 personer har röstat
11
Pajskal i långpanna - ricotta & kronärtskocka

Ett utsökt recept på pajskal i långpanna med italiensk touch. Du gör den härliga pajen av bland annat smör, mjöl, ägg, mjölk, körsbärstomater, pinjenötter, kronärtskocka, ricotta, pesto och parmaskinka. Mums!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009

Pajskal i långpanna - ricotta & kronärtskocka

Ingredienser

8 bitar

Pajskal

250 g  smör eller margarin
6 dl  vetemjöl
4 1/2 msk  vatten

Fyllning - ricotta & kronärtskocka

1   ask körsbärstomater (à ca 250 g)
4/5 dl  pinjenötter
1   burk inlagda kronärtskockshjärtan
2   burkar ricottaost (à 250 g)
1   burk grön pesto (à ca 200 g)
5   ägg
2 dl  mjölk
10   skivor parmaskinka
1/2   kruka basilika

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Pajdegen räckte till en halv långpanna om man inte gillar en pajbotten där plåten lyser igenom.

Jessica

2019-08-29

Kan man frysa den hör?

Anna-klara

2019-05-18

Hej Anna-Klara! Det bör gå bra men vänta med parmaskinkan och basilikan tills det är serveringsdags. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2019-05-20

Hej Anna. Vi har nu kollat upp detta med Buffé redaktionen och det stämmer det behövs inte någon extra äggstanning utan det räcker med fyllningen. Vi har nu uppdaterat receptet. Lycka till. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2016-03-18

Testa liknande recept

Parmarullar med olivkräm
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Parmalindad hoki med kronärtskockskräm
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Toast med fikon, ricotta och pinjenötter
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillad paprika med ricottaost
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tagliatelle med rosésallad, citron och parma
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Parmarulle
Betyg 3.2 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga