Paj med majs och pastrami
Paj med majs och pastrami är en fenomenalt god och matig paj som kommer bli mycket uppskattad. Den mumsiga pajen innehåller bland annat fläskpastrami, majskorn, purjolök, senap, ketchup och riven ost och serveras gärna med en fräsch sallad. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2013
Ingredienser
4 portioner
250 g kyld pajdeg
1/2 purjolök
1 tsk olja
salt och peppar
2 1/2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
3 ägg
2 msk ketchup
1 msk senap
150 g fläskpastrami
340 g majskorn
1 1/2 dl riven ost
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på fläskpastramin.
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pajdeg eller gör egen.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Uteslut osten.
Gör så här
Så här gör du- texten är avsedd för 4 port.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2417 KJ / 576 kCal
Fett28.2 g
Kolhydrater53.7 g
Protein25.1 g
Kommentar
Överdrivet mycket majs. Provade även att byta ut purjon mot rödlök. Ketchup och senapen var högst onödiga.
Peter
2022-11-06