Örtstekt karré

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
1
Örtstekt karré

Ett fräscht och smarrigt middagsalternativ när man vill göra något lite extra! Fläskkarrén marineras i härliga smaker av vitlök, rosmarin och lavendel. Servera gärna tillsammans med rotfruktsrösti och grönsallad.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007

Örtstekt karré

Ingredienser

4 portioner
1   citron
2   vitlöksklyftor
2 msk  färska rosmarinblad eller torkade (2 msk färska motsvarar 2 tsk torkade)
1 tsk  torkade lavendelblommor (kan uteslutas)
ca 2 1/2 tsk  flingsalt
1 kg  fläskkarré
nymalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.

Gör så här

Tips

För ännu saftigare kött kan man steka det på låg temperatur i ugnen, 125°C. Då tar det naturligtvis längre tid, men om man har tid kan det vara värt det.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Då vi bara är två använde vi karrékotletter som vi kryddade med citronpeppar.finhackad vitlök, rosmarin och flingsalt. Jättegott.

Irene

2007-06-21

Testa liknande recept

Fläskkarré med ljummen tomatsallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hel grillad karré
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Karré al limone
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Porchetta di fano
Betyg 4.2 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Helgrillad rapskarré med salt parmesankräm
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fläskkarré med gnocchi och grillad knipplök
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga