Örtmajonäs
Ett snabbt recept på en riktigt god majonnäs med smak av örter som gräslök, dill, persilja och citronjuice. Servera majonnäsen som tillbehör till kött eller bröd. Enkelt och gott!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2004
Ingredienser
1 sats
2 msk finhackad gräslök
2 msk finhackad dill
2 msk finhackad persilja
1 tsk citronjuice
majonnäs
Gör så här
Tips
Tips 1! Om du har en stavmixer och inte vill ha äggvitor över kan du göra så här: Ta 1 ägg i stället för 2 äggulor. Lägg alla ingredienser inklusive oljan i en hög och smal behållare/kanna. Sätt ner stavmixern, tryck igång den och för den långsamt rakt upp. Färdigt på ett par sekunder!
Tips 2! Om majonnäsen skär sig, gör så här: Lägg 1-2 msk senap eller 1 äggula i en ren skål. Droppa långsamt i den skurna majonnäsen och vispa tills den går ihop.
Tips 2! Om majonnäsen skär sig, gör så här: Lägg 1-2 msk senap eller 1 äggula i en ren skål. Droppa långsamt i den skurna majonnäsen och vispa tills den går ihop.
Har du lagat receptet?
Kommentarer