Örtkryddad färsk salsiccia
Salsiccia är en italiensk korv gjord på fläskkött med smak av vitlök, peppar och kryddor. Här får du prova på att göra korven från grunden! Det är lite pyssligt, men inte särskilt svårt. Den färska salsiccian kan antingen stekas och ätas direkt, eller frysas in rå.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014
Ingredienser
Ger ca 24 små korvar
ca 5 m fjälster av gris
1 1/2 kg skinkstek
1/2 kg späck
4 tsk salt
2 skalade, rivna vitlöksklyftor
1 1/2 dl kallt rött vin
1 msk svartpeppar
1 msk hackad färsk rosmarin
1 msk hackad färsk salvia
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Fjälster, det vill säga tarmarna som smeten ska fyllas i, finns inte alltid i butik. Men fråga så kan butiken ofta ta hem. Var minst två personer när ni gör korv. Det underlättar när smeten matas ut i fjälstret. För att hålla hygienen ska redskap och råvaror vara så kalla som möjligt. Kött och späck går också lättare att mala om det är halvfruset.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1137 KJ / 272 kCal
Fett22 g
Salt1.9 g
Kolhydrater1 g
Protein17 g
Kommentarer