Örtagårdssill

Betyg 3.5 av 5.
35 personer har röstat
7
Örtagårdssill

Ett recept på en riktigt krämig och god sill med smak av basilika, dill, vitlök, ägg, vinäger, lätt crème fraiche och senap. Servera sillen på julbordet, till påskmiddagen eller till midsommarbuffén. Supersmarrigt!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2004

Örtagårdssill

Ingredienser

8 portioner
2   förpackningar 5-minuters inläggningssill (à 420 g)
1   kruka basilika
1   liten knippe dill
1   liten vitlöksklyfta
1   ägg
3 msk  senap
1 msk  vinäger
1 1/2 dl  olja
2 dl  lätt crème fraiche
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar

För alla

Örtagårdssill är fri från gluten men innehåller ägg och mjölk.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
35 personer har röstat

Kommentarer

Varje gång jag bjuder på denna frågar någon efter receptet. De som inte gillar sill i vanliga fall älskar denna. Ett måste på jul, påsk och midsommar

Marie

2021-06-24

Gott iaf.

Staffan

2020-12-26

Jag ville redigera min tidigare kommentare men hittade ingen länk till att göra det. Jag ville skriva : Vem har hittat på det här GODA receptet? Abba?

Staffan

2020-12-26

Testa liknande recept

Citron- och pepparsill
Betyg 2.8 av 5.
41 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Örtsill
Betyg 2.2 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brantevikssill
Betyg 4.4 av 5.
12 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Pepparrotssill
Betyg 3 av 5.
55 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tomat- och saffranssill
Betyg 2.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lättlagad krämig rödbetssill
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga