Recept: Omelett rätt och slätt
  • Recept
  • Enkel
  • Tid: Under 15 minuter

Omelett rätt och slätt

5 röster

En omelett kan även den som har kökstummen mitt i handen laga och det tar bara 10 minuter! Krydda till exempel med paprikapulver och chili om du vill ha lite mer smak på omeletten.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2003.

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 1 dl mjölk
  • salt och peppar
  • 2 msk smör eller margarin

Så här gör du

  1. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar lätt, så att allt precis bara blandas.
  2. Hetta upp en stekpanna och låt matfettet fräsa så att det får en aning färg.
  3. Häll i omelettsmeten. Rör med en gaffel så att lös smet kan rinna ner mot bottnen. Omeletten är klar när den fortfarande är krämig på ytan och har släppt i kanterna. Vik omeletten dubbel och servera.