Recept: Nutellakakor
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Över 60 minuter

Nutellakakor

3 röster

Publikfriande godbitar med rik chokladsmak. Grunden till nutella-kakorna är en klassisk mördeg som du smaksätter med kakao. Lägg ihop de färdiggräddade kakorna två och två med len hasselnötskräm emellan. En succégiven småkaka!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2017.

Ingredienser

25 st dubbla kakor
  • 4 1/2 dl vetemjöl (4 1/2 dl motsvarar ca 270 g)
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl kakao
  • 1 krm salt
  • 225 g kylskåpskallt tärnat smör
  • 1 äggula

Fyllning

  • 250 g hasselnötskräm av nutellatyp

Så här gör du

  1. Blanda alla torra ingredienser med smöret till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Forma degen till 2 rullar, ca 20 cm långa (för 25 st). Låt vila övertäckta minst 30 minuter i kylen.
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Skär rullarna i ca 4 mm tjocka skivor. Lägg på 2 bakpappersklädda plåtar.
  5. Grädda varje plåt för sig i mitten av ugnen 7–8 minuter. Låt svalna helt.
  6. Fyllning: Bre eller spritsa försiktigt hasselnötskräm på hälften av kakorna. Lägg ihop med resten av kakorna.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.