Mustig kycklinggryta

Betyg 3.6 av 5.
57 personer har röstat
26
Mustig kycklinggryta

Mustig kycklinggryta med smaker av bacon, lök och balsamvinäger. Denna kycklingrätt blir en garanterad favorit och går snabbt att tillaga! Servera varmrätten med ris, kokta morötter och en fräsch sallad.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006

Mustig kycklinggryta

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g  kycklingfiléer
75 g  rökt fläsk eller bacon
1   gul lök
1   vitlöksklyfta
1 msk  smör
2 dl  vatten
1/2   hönsbuljongtärning
1 krm  svartpeppar
1 3/4 msk  balsamvinäger
2 msk  hackad persilja
1 tsk  majsstärkelse

Till servering

4   port ris gärna svart råris
lättkokta morötter
sallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: stek i olja eller mjölkfritt margarin.

Gör så här

Tips

Ris smakar bra till. Köp gärna svart råris - det är både vackert och gott.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
57 personer har röstat

Kommentarer

Gott med balsamvinäger men saknar mustigheten.

Christer

2022-02-04

Inget mustigt alls!

Kerstin anita

2021-12-11

Nja inget vidare

Bo

2021-11-28

Näringsvärde per portion

Energi2310 KJ / 550 kCal
Fett16 g

Testa liknande recept

Dinkel med svamp
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Lyxig ragu på färska havskräftor
Betyg 3.5 av 5.
57 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rökig kycklinggryta med svamp
Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fransk ciderkyckling med varm quinoasallad
Betyg 4.3 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbräserad märgpipa med bönor, chili och bacon
Betyg 3.7 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklinggryta Ferrari
Betyg 1.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga