Recept: Mozzarellasallad med skinka
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 15 min

Mozzarellasallad med skinka

15 röster

Mycket god och mättande mozzarellasallad med skinka. Fenomenal rätt med rödlök, linser, tomat, avokado, oliver, mozzarella och lufttorkad skinka. Idealisk som bjudrätt!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010.

Ingredienser

  • 1 färsk rödlök
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 förp kokta linser (à ca 380 g)
  • 4 tomater
  • 2 avokador
  • 1 påse blandad sallad (à 150 g)
  • 1 dl svarta oliver
  • 2 mozzarella (à 125 g)
  • ca 120 g kallrökt eller lufttorkad skinka i skivor

Så här gör du

  1. Skär löken i tunna skivor.
  2. Blanda senapen med olivolja, flingsalt och svartpeppar i en stor skål.
  3. Häll av och skölj linserna. Rör ner löken och linserna i dressingen.
  4. Skär tomaterna i bitar. Blanda ner i skålen.
  5. Dela och kärna ur avokadorna. Gröp ut fruktköttet i bitar med en tesked.
  6. Blanda ner avokado, sallad och oliver i skålen. Bryt mozzarellan i bitar och strö över. Toppa med skinkan.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: ersätt mozzarellan med t ex laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mozzarellan med tofu.