Morotssallad med apelsindressing och räkor

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Morotssallad med apelsindressing och räkor

Denna ljuva morotssallad, i härligt somriga toner, tillagar du på mindre än 30 minuter och serverar tillsammans med välsmakande grönsaker, ljummen bulgur, lyxräkor, sötsyrlig apelsindressing och crème fraiche. Ett enkelt, fräscht och nyttigt recept som kan avnjutas när som helst!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2013

Morotssallad med apelsindressing och räkor

Ingredienser

4 portioner
4   port bulgur eller annat gryn
2   förp räkor i lake (à 360 g)
150 g  haricots verts (bönor)
2   morötter
380 g  bönmix
100 g  fetaost

Apelsindressing

1/2   apelsin
2 msk  olivolja
1 msk  honung
2 dl  crème fraiche
1/2 tsk  salt
1/2 tsk  spiskummin

Gör så här

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgurn mot ris, quinoa eller glutenfri cous cous.
Gör laktosfri: använd fetaost och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut fetaost mot tofu.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2840 KJ / 679 kCal
Fett30.3 g
Kolhydrater59.7 g
Protein38.3 g

Testa liknande recept

Bönbulgur med kalkon och citronyoghurt
Betyg 2.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bulgur à la Malta
Betyg 2.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bulgur med linser ”Mujadara”
Betyg 3.1 av 5.
95 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Bulgursallad med spenat och linser
Betyg 2.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bulgursallad med vitost och ajvar
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingbullar med bulgur
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga