Recept: Misosoppa
  • Recept
  • Lättlagat
  • Tid: Under 30 min

Misosoppa

Betyg
77 röster

Misosoppa är en enkel och snabblagad soppa ifrån det japanska köket som kokas ihop på purjolök, champinjoner och misopasta. Tillsätt tofu i bitar så blir soppan lite matigare.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1998.

Ingredienser

  • 1 l vatten
  • 1 påse dashipulver (fiskbuljong)
  • 4 msk misopasta
  • 2 msk finskuren purjolök
  • 5 tunt skivade stora champinjoner
  • ev 1/2 pkt tofu (à 200 g)

Så här gör du

  1. Koka upp vattnet. Tillsätt dashipulvret. Koka upp. Tillsätt purjon och svampen. Sjud ev ett par minuter.
  2. Rör ner misopastan. Smaka av. Om smaken är svag, tillsätt mer miso. Tillsätt ev tofu skuren i tärningar.
  3. Servera direkt.
Tips

Tips! Misosoppan kan vara både mild och smakrik, testa gärna med mer och mindre mängd misopasta och dashipulver.