Minipizzor med rostad paprika och pesto

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
0
Minipizzor med rostad paprika och pesto

Här använder vi färdig pizzadeg på rulle. Bara att ta ut de stansade rundlarna, grilla ena sidan, vända, toppa med rostad paprika, färdig pesto och små mozzarellabollar – och grilla igen – nu med lock.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2013

Minipizzor med rostad paprika och pesto

Ingredienser

6 st
1   förp färdig pizzadeg mini-pizzakit (à 520 g)
6 msk  grön pesto
100 g  grillad strimlad paprika i olja
1   förp minimozzarella (à 150 g)
rostade pinjenötter
färsk basilika till garnering
ströbröd av majs (polenta)
flingsalt
nymalen svartpeppar

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: gör glutenfri pizzadeg eller köp färdig glutenfri botten.
Gör laktosfri: välj mjölkfri pizzabotten och pesto. Ersätt mozzarella med t ex laktosfri salladsost/färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfri pizzabotten och pesto. Ersätt mozzarella och rivost med tofu och/eller annat mjölkfritt ostalternativ.

Gör så här

Tips

Har du en så kallad iPiniumplåt eller baksten så använd den. Lägg plåten eller stenen på gallret och låt den bli riktigt varm.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1549 KJ / 369 kCal
Fett19 g
Salt1.97 g
Kolhydrater37 g
Protein14 g

Testa liknande recept

Pizzatarte med melon och fetaost
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mingelpizza med sparris och lagrad ost
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad pizza med sparris, färsk lök och citron
Betyg 4.1 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pizza med pumpakräm och pecorino
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödbetspizza med ädelost och valnötter
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Löjromspizza
Betyg 4.6 av 5.
71 personer har röstat
Över 60 min att tillaga