Messmörsglass med hjortronsås
Ett annorlunda recept på glass av messmör som passar perfekt att servera till dessert med söt hjortronsås. Du gör messmörsglassen av ägg, socker, grädde, messmör och whisky. Festligt!
Ingredienser
6 portioner
4 äggulor
1 1/2 dl socker
4 dl vispgrädde
300 g messmör
1 msk whisky
Hjortronsås
1 paket frysta hjortron (à 250 g)
1 dl socker
2 dl vatten
3 msk färskpressad citronjuice
Flarn
mjuk pepparkaka eller sockerkaka
Gör så här
Tips
Flarn
Sätt ugnen på 100°C. Skär tunna skivor av mjuk pepparkaka eller sockerkaka. Lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen ca 1 timme. Ta ut dem när de fortfarande är lite mjuka om du vill ha böjda flarn. Luta dem i så fall mot ett glas och låt torka helt.
Sätt ugnen på 100°C. Skär tunna skivor av mjuk pepparkaka eller sockerkaka. Lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen ca 1 timme. Ta ut dem när de fortfarande är lite mjuka om du vill ha böjda flarn. Luta dem i så fall mot ett glas och låt torka helt.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Brukar dra ner till 1/2 dl socker och det räcker gott och väl samt öka till 350 g messmör och 2 msk whisky, mer smak så. Godaste glassen!
Jonna
2022-01-04En av mina favoritglassar! Men så älskar jag också messmör. Jag tror man måste göra det för att gilla glassen, jag bjöd en kompis på den i somras och on tyckte inte den var någon hit. "Den smakar ju messmör", var hennes kommentar...
Agneta
2015-09-18Mycket gott! Bjöd mina söner (20 ) på detta och de tyckte det var toppen-gott. De kunde dock aldrig gissa vad det var gjort av ... :-)
Maria
2010-11-19