Pollo alla Diavola

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
1
Pollo alla Diavola

Pollo alla Diavola är en fabulös rätt vars smakkombination är en ren fullträff! Du stoppar kycklingen med vitlök och marinerar den med rosmarinsolja. Toppad med en skiva apelsin och ugnstekt potatis är rätten fulländad.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010

Pollo alla Diavola

Ingredienser

6 portioner
3   vitlöksklyftor
2   majskycklingar (à ca 1 kg)
1 msk  finhackad rosmarin
3/4 dl  olivolja
1 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
2   apelsiner
1 1/5 kg  potatis
flingsalt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Och vad göra med den andra hälften av rosmarinoljan?

Stig

2023-11-19

Hej Stig! Den ska blandas med potatisen (steg 8) och tillaga i ugnen. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-11-21

Testa liknande recept

Helstekt kyckling med glögg- och apelsinsås
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grönt te med rosmarin och salvia
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Långkokt lammstek i olivolja
Betyg 4.2 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hel kyckling med rosmarin- och citronsmör
Betyg 4.7 av 5.
163 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Julskinka med apelsin- och rosmaringriljering
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga