Matskola

Maräng som topping

Allt blir snyggare med topping och tårtan blir extra fin om man garnerar den med spritsad italiensk maräng! Vi visar steg för steg hur du dekorerar dina bakverk och desserter med härligt luftig och söt maräng.
Tips: Här hittar du några av våra recept på italiensk maräng

Italiensk maräng som topping

Den här marängen stelnar inte som vanlig maräng, eftersom den inte gräddas i ugn. Tricket är att koka en sockerlag att göra marängen av.

Följ instruktionerna i filmen eller steg för steg nedanför videon.

Så gör du marängen

  1. 1. Vispa äggen

    Vispa äggvita, socker och citronjuice till en fast maräng.

  2. 2. Koka sockerlag

    Blanda vatten och socker i en kastrull. Låt koka till 122°C.

  3. 3. Fortsätt vispa

    Tillsätt sockerlagen till marängen och vispa i ca 10 minuter, tills det har svalnat.

  4. 4. Spritsa marängen

    Spritsa eller skeda på marängen på ditt bakverk.

Tips

Använd termometer

Se till att ha en baktermometer så du vet när sockerlagen är tillräckligt varm.

Brännare

Vill du kan bränna av marängen med en gasolbrännare så att den får en gräddad yta.

Receptet på bilden

Mandeltårta med punschparfait och italiensk maräng

Mandeltårta med punschparfait och italiensk maräng

Betyg 3.6 av 5.
86 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer.

Godaste tårtan med vuxen punschsmak. Underst en mandelbotten med brynt smör, på det en krämig punschparfait och på toppen fluffigt spritsad italiensk maräng. Bränn av marängen för största effekt. Bjud med hallonsås och färska hallon.

Mandeltårta med punschparfait och italiensk maräng

Artiklar (1541)

Matskola

Maränger - så gör du!

Vi visar steg för steg hur du gör egna maränger. Lätta, kritvita och härligt spröda.

Smarrigt, snabbt och superenkelt!

Nutellapizza, så gör du!

Gör enkelt den supergoda nutellapizzan med smördeg eller filodeg, toppad med frukt och bär

Matskola

Marsipanros

Här visar vi, steg för steg, hur du lyckas göra egna, vackra marsipanrosor till tårtan!