Recept: ICA Recept
  • Recept
  • Lättlagat
  • Tid: Under 15 min

Marinader

3 röster

Ett enkelt och snabbt sätt att få köttet saligt mört och saftigt. Använd grundmarinaden eller det lite mer stingiga alternativet med sweet chili och vitlök.

Ingredienser

Grundmarinad

  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 tsk grovsalt
  • peppar (några riv med kvarnen)

Stark marinad

  • 1/2 dl olja
  • 2 msk sweet chili
  • 1 pressad vitlöksklyfta

Så här gör du

  1. Blanda samman ingredienserna till respektive marinad i en skål. Prova gärna att tillsätta lite pressad vitlök eller grovhackade örter, t ex timjan eller rosmarin.
Tips

Späda, bladiga örter t ex persilja, dill, dragon och basilika är bättre att tillsätta när grönsakerna tagits av grillen. De kan annars lätt brinna upp eller förkolna. Vill du ha en friskare smak på grilloljan kan du tillsätta saften av 1/2 citron (för 4 port). Marinaderna går lika bra att använda till kött, fisk eller fågel.