Mandel- och rabarberkaka

Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
3
Mandel- och rabarberkaka

Recept på oemotståndlig mjuk mandel- och rabarberkaka. Du gör kakan av mjöl, socker, ägg, rabarber, mandel och crème fraiche. Servera till efterrätt med en klick härlig vispad grädde!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2004

Mandel- och rabarberkaka

Ingredienser

12 portioner
3 dl  vetemjöl
2 msk  socker
125 g  smör
1   äggula

Fyllning

200 g  rabarber
1 m  potatismjöl
1 dl  sötmandel
2   bittermandlar
2   ägg
1   äggvita
2 dl  strösocker
2 dl  crème fraiche
1/2 dl  vetemjöl
1 msk  florsocker

Till servering

3 dl  vispgrädde

För alla

Innehåller ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri crème fraiche och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut grädde mot havre-, soja eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Receptets beskrivning är gjort så att man kan förbereda rätten i förväg. Ska du servera rätten direkt kan flera av momenten naturligtvis göras samma dag.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Mkt god.

Elisabeth

2021-05-22

Gammal favorit - gör den minst två gånger varje vår.

Marie-louise

2018-05-11

Fantastiskt god smakkombination av rabarber och bittermandel

Per

2004-08-26

Testa liknande recept

Mandelmassa
Betyg 4.4 av 5.
20 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tuppkaka med rabarber & kardemumma
Betyg 3.6 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ostkaka
Betyg 3.5 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemgjord mandelkonfekt
Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Råg- och mandeltårta med jordgubbar och rabarber
Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandelformar med sylt och grädde
Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga