Recept: Majssoppa
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 minuter

Majssoppa

5 röster

Trivsam och fyllig majssoppa. Med chili, majs, vitlök och mjölk blir soppan krämig och välsmakande. Majssoppan serveras gärna med sockerärts- och surimisallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2007.

Ingredienser

  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk majsolja
  • 1/2 chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 500 g majskorn (tinade frysta)
  • 7 dl mjölk
  • salt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Skala och hacka vitlöksklyftan. Fräs den mjuk i majsolja i en kastrull. 
  2. Dela, kärna ur och grovhacka chilifrukten. 
  3. Lägg chili och majskornen i kastrullen. Tillsätt mjölken. Sjud soppan i 5 minuter. 
  4. Mixa den riktigt slät i en mixer. Sila soppan med ett durkslag.
  5. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera gärna med Sockerärts- och surimisallad.
Näringsvärde per portion
Energi:
618 kJ / 148 kcal
Protein:
4 g
Kolhydrat:
18 g
Fett:
6 g
Salt:
1 g
0 - 0,7 kg CO -e/portion
1,4 - 2,4 kg CO -e /portion
0,7 - 1,4 kg CO -e /portion
0 - 0,7 kg CO -e /portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Läs mer om våra klimatguidade recept

Lägg till en egen kommentar.

Visa kommentarer