Majs med soltorkad tomat och parmesan

Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Majs med soltorkad tomat och parmesan

Oavsett om du utgår från färsk majs, majs på burk eller förkokta majskolvar är det läckert värre att servera den gula sötsaken med parmesan, majonnäs, citron och kräm på soltorkade tomater. Den här majsen är suverän till grillat, ribs, kyckling – ja, allt!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Majs med soltorkad tomat och parmesan

Ingredienser

4 portioner
4   majskolvar
1 dl  finriven parmesan + extra att strö över vid servering eller annan lagrad hårdost
4 msk  majonnäs
4 msk  crème av soltorkad tomat (eller 8 mixade soltorkade tomater)
1/2 msk  finrivet citronskal
1 krm  svartpeppar
hackade örter att strö över, t ex körvel, gräslök eller basilika

För alla

Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs eller välj crème fraiche. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1375 KJ / 329 kCal
Fett19 g
Salt1 g
Kolhydrater26 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Grillade majskolvar med parmesan
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rostade majskolvar med paprikapesto och parmesan
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad majskolv med parmesan och jalapeñomajonnäs
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Manchegorullad majskolv
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig svamptoast med majs och dragon
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillade majskolvar
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga