Recept: Macaroni & cheese med krispig vitkålssallad
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 minuter

Macaroni & cheese med krispig vitkålssallad

11 röster

Bjud på en favoriträtt från det stora landet i väst med detta härliga recept! Gratinera din krämiga Macaroni & cheese i ugn tills den har en fin färg och avnjut den sedan med en syrlig, krispig sallad på vitkål och äpple.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2008.

Ingredienser

  • 300 g fullkornsmakaroner
  • 1 pkt färdig ostsås
  • 200 g rökt skinka eller mager korv
  • 1/2 purjolök
  • smör eller olja till stekning
  • 1/2 tsk salt
  • nymalen svartpeppar
  • smör till formen
  • 2 msk ströbröd
  • 1/2 dl riven parmesanost

Vitkålssallad

  • ca 500 g vitkål
  • 1 - 1 1/2 msk kallpressad rapsolja
  • 2 tsk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 - 1 1/2 äpplen

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka makaronerna och låt dem rinna av. Lägg tillbaka dem i kastrullen och häll i ostsåsen. Låt allt bli varmt.
  3. Hacka skinkan eller korven. Ansa och strimla purjon tunt. Fräs skinka eller korv och purjo hastigt i lite smör eller olja. Rör ner i makaronerna. Tillsätt salt och dra några generösa tag med pepparkvarnen.
  4. Smörj en ugnssäker form och häll i blandningen. Rör ihop ströbröd och parmesanost och toppa med det. Gratinera ca 10 minuter tills toppingen fått lite färg.
  5. Vitkålssallad: Hyvla vitkålen och krama ihop den med rapsoljan, citronjuicen och flingsalt. Skär äpplet i tunna skivor och blanda i det. Servera gratängen med vitkålssalladen.

För alla

Innehåller mjölk.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd och specialpasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta och ströbröd. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet Lysozym E1105.