Recept: Lunchpanna på mitt sätt
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 minuter

Lunchpanna på mitt sätt

2 röster

God panna av färskpotatis, lök, gräslök och bladspenat som passar utmärkt till lunch eller lättare middag. Lunchpannan tillagar du på under 45 minuter och serveras med rökt skinka och bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2000.

Ingredienser

  • 800 g små färskpotatisar
  • 2 msk smör
  • gräslök
  • grovsalt
  • 2 msk smör
  • 6 ägg
  • 6 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 150 g bladspenat

Till servering

  • ev rökt skinka i tunna skivor
  • bröd

Så här gör du

  1. Koka potatisen och häll av vattnet. Stek potatisen snabbt i smöret och klipp över gräslöken. Salta. Varmhåll potatisen.
  2. Smält smör i en annan panna. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar. Häll smeten i pannan och rör lite till äggsmeten stelnar.
  3. Klipp eller riv spenaten ner i äggsmeten innan den stelnat.
  4. Till serveringen: Servera spenatpannan med potatisen och ev rökt skinka i tunna skivor. Bröd hör också till.