Luftigt gremolatasmör

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
0
Luftigt gremolatasmör

Genom att vispa smör luftigt med elvisp får man en otroligt läcker konsistens på det. Smaksätt det vispade smöret med vitlök, persilja och citron – klassiska ingredienser i en italiensk gremolata. Förbered gärna och frys in till sommarens alla grillmiddagar.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016

Luftigt gremolatasmör

Ingredienser

6 portioner
150 g  rumsvarmt smör
3   rivna vitlöksklyftor
1/2 dl  hackad persilja
1/2 msk  finrivet citronskal
1 msk  färskpressad citronjuice
2 krm  cayennepeppar
1 krm  salt
1 krm  svartpeppar

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Tips

Går utmärkt att frysa in.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi786 KJ / 188 kCal
Fett21 g
Salt0.53 g
Kolhydrater1 g
Protein0.3 g

Testa liknande recept

Äggsmör
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kryddsmör med kapris och citron
Betyg 3.2 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Citronkryddsmör
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kokta primörer med vispat parmesan- och timjansmör
Betyg 4.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddsmörets comeback
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Café de Paris-smör
Betyg 3 av 5.
73 personer har röstat
Över 60 min att tillaga