Lök- och senapskompott

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Lök- och senapskompott

Aromatiskt tillbehör idealiskt att servera till gravad lax. Kompotten består av lökskivor frästa med senapskorn, vinäger, socker och dill som blandas ihop med kokt potatis. Smarrigt!

Lök- och senapskompott

Ingredienser

4 portioner
500 g  färsk potatis
2   gula lökar
2 msk  mild olivolja
1 msk  senapsfrö
2 msk  socker
1 dl  vit balsamvinäger eller vanlig vitvinsvinäger
1   kruka dill
salt och peppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Servera till gravad lax och citronklyftor. Jordgubbar och glass passar perfekt som dessert.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi888 KJ / 213 kCal
Fett6.7 g
Kolhydrater32.7 g
Protein3.1 g

Testa liknande recept

Julsenap med citrus
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grov senap från Skåne
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Honungssenap med timjan
Betyg 3.5 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemlagad senap
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandelpotatis med balsamvinägerstekt fläsk
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dillpesto med Västerbottensost
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga