Löjromssill med vörtsmulor

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Löjromssill med vörtsmulor

Löjromssill med vörtsmulor är ett härligt sätt att servera favoriten sill på. Lägg sillen på ett fat och fördela crème fraiche och gräslök och löjrom över den. Strö över stekta smulor från vörtbröd och servera.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008

Löjromssill med vörtsmulor

Ingredienser

8 portioner
1   skiva vörtbröd eller kavring
1 msk  smör
400 g  matjessill (i bitar)
2 dl  lätt crème fraiche
1/2 dl  hackad gräslök
1 dl  löjrom (1 dl löjrom motsvarar ca 100 g)

För alla

Fri från ägg, men kontrollera brödet.
Gör glutenfri: använd specialbröd.
Gör laktosfri: kontrollera brödet, byt smör mot laktosfritt matfett, använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet, byt smör mot mjölkfritt matfett, använd mjölkfri crème fraiche, tex Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Rund med sälta, smörgåstårta
Betyg 3 av 5.
124 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödbets- och potatissallad med matjessill
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gratinerat matjesknäcke
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Husfrusill
Betyg 3 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjessillröra med ägg, rödlök och senap
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mild Tegnérsill
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga