Ljummen tomatsallad med silverlök och persilja
Ett snabbt uppkok av lök och vinäger får smakerna att blomma ut i den här tomatsalladen. Välj körsbärstomater i olika färger tillsammans med den milda silverlöken så blir salladen ett snyggt och raffinerat tillbehör till grillat kött i all sin enkelhet.
Ingredienser
4 portioner
1 silverlök
1 kruka bladpersilja
3 msk rödvinsvinäger
250 g gula körsbärstomater
250 g röda körsbärstomater
4 msk olivolja
salt och peppar
Till servering
entrecôte eller biff
bearnaisesås
För alla
Välj allergianpassad sås som tillbehör.
Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2507 KJ / 600 kCal
Fett49.9 g
Kolhydrater10.7 g
Protein27.1 g
Kommentar
Riktigt gott. Och framförallt otroligt lätt att tillaga. Suveränt till den grillad köttbit.
Rud erik geier
2022-09-02