Recept: Ljummen quinoasallad
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 min

Ljummen quinoasallad

6 röster

Ett snabblagat och utsökt recept på ljummen quinoasallad. Du gör den nyttiga salladen av bland annat quinoa, avokado, fänkål, rödlök, mango och rucola. Passar utmärkt att servera till kött.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2011.

Ingredienser

  • 2 dl quinoa (vit eller svart)
  • 2 avokador
  • 1 liten fänkål
  • 1 liten rödlök
  • 1/2 paket fryst, tinad mango i tärningar (à 250 g)
  • 1 påse rucola (à 65 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Så här gör du

  1. Koka quinoan i buljong eller vatten enligt anvisning på förpackningen.
  2. Dela och kärna ur avokadon. Ta ut köttet med en liten sked.
  3. Ansa fänkålen och skala rödlöken. Skär dem i tunna skivor.
  4. Blanda quinoa med avokado, fänkål, lök, mango och rucola. Ringla över olja och strö över flingsalt.
  5. Servera gärna tillsammans med Karré al limone.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.