Recept: Ljummen potatissallad med räkor och sparris
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 min

Ljummen potatissallad med räkor och sparris

31 röster

Fantasifull kombination och mängder av smaker i ljummen potatissallad med räkor och sparris. Salladen passar lika bra som vardagsmiddag eller bjudrätt. Servera gärna med ett gott bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2010.

Ingredienser

  • 700 g färskpotatis
  • 1 kg frysta räkor i lake
  • 1 burk grön sparris (à 250 g)
  • 1 knippe rädisor (à 150 g)
  • 1 dl grovriven västerbottensost
  • 1 påse babyspenat (à 70 g)
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar

Pepparrotsdressing

  • 3 msk riven pepparrot
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 tsk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk flytande honung

Så här gör du

  1. Dela potatisarna om de är stora. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Skala räkorna.
  2. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Skär den i grova bitar. Skär rädisorna i skivor.
  3. Blanda potatis, räkor, sparris, rädisor och den rivna osten försiktigt med spenaten.
  4. Vispa ihop citronjuice och olja och vänd ner i salladen. Krydda med flingsalt och peppar. Lägg upp i en skål eller på ett fat. Strö över riven pepparrot.
  5. Blanda ihop ingredienserna till pepparrotsdressingen. Servera den och gärna ett gott bröd till salladen.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och mjölk. Kontrollera majonnäsen.
Gör mjölkproteinfri: byt ost, mjölk och crème fraiche mot mjölkfria alternativ. Kontrollera majonnäsen.
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs.

Testlagare
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 5 2010.