Vegansk lemoncurd

Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
4
Vegansk lemoncurd

Söt och syrlig lemoncurd som är helt vegansk. Hemligheten? Mixade cashewnötter tillsammans med citron, agavesirap och lite salt - underbart gott till t ex scones!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012

Vegansk lemoncurd

Ingredienser

3 dl
3 dl  cashewnötter
1 1/2 dl  agavesirap (eller honung)
finrivet skal av 1   citron
1 1/3 dl  färskpressad citronjuice
1/2 krm  salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Hej! Se gärna till att den står kallt ett tag, då blir den tjockare. Om man vill ha den ännu lite tjockare så kan man dra ner citronjuicen lite, i så fall räcker det med 1 dl citronjuice. Lycka till!

Redaktionen

2013-01-15

Det är troligen fel proportioner i receptet? Då det blir helt rinnigt? Det ska väl bli "fast" konsistens?? Kan Ica svara? :-)

Sara

2012-09-17

Jag håller med Sara Lindhagen; Lemon Curd göras på en bas av ägg (bara gula) och smör. Men, syftet här verkar att vara att det ska vara "Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.", men det blir inte en riktig lemon curd.

Francisco

2012-02-15

Näringsvärde per portion

Energi-1 KJ / 105 kCal
Fett6 g
Kolhydrater15 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Cashewgrädde
Betyg 3 av 5.
72 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vaniljsås på cashewnötter
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Raw knäck med cashewnötter
Betyg 4.8 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Raw semla
Betyg 4.9 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sandwichbitar med björnbär och lime
Betyg 2.9 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lime- och blåbärspaj raw style
Betyg 3 av 5.
321 personer har röstat
Över 60 min att tillaga