Laxsnurror med ruccola, wasabi och sesam
Ett tjusigt recept på plockmat av lax, ruccola, wasabi och sesam. Du gör laxsnurror av ruccolablad, färskost, citron, wasabi, rökt lax och sesamfrön. Utmärkt att servera med andra snittar till fest, eller till förrätt.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008
Ingredienser
20 st
1/2 dl rucolablad
100 g färskost
1/2 tsk färskpressad citronjuice
1 tsk wasabi
100 g rökt lax
2 msk vita och svarta sesamfrön
tunt knäckebröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Enkelt och gott!
Kajsa
2022-04-12Såååååå goda!!!
Malin
2019-04-26Jätte goda mumsbitar till fördrinken. Jag bytte ut wasabi mot riven pepparot istället, vilket gick lika bra. Däremot stämmer inte riktigt receptet eftersom jag fick lägga till ganska mycket på alla ingredienser... Det är oxå viktigt att servera laxen direkt när den kommer ut från frysen, annars smälter allting till en gegga som min gjorde. Men smaken var god.
Ulrika
2009-02-17