Lax- och sellerigryta med saffran
En härlig lax- och sellerigryta med kort tillagningstid. Du ger grytan sin speciella smak med hjälp av cayennepeppar och saffran som får koka ihop med de övriga ingredienserna. Duka fram den varma lax- och sellerigrytan med krispiga sockerärter.
Ingredienser
4 portioner
1/2 rotselleri (à ca 500 g)
2 morötter
1 1/2 dl vatten
1 dl vitt vin
1 dl crème fraiche
1 tsk salt
1/2 krm cayennepeppar
1 pkt saffran (à 1/2 g)
400 g laxfilé utan skinn och ben
1 paket djupfrysta sockerärtor (à 200 g)
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut creme fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut creme fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2140 KJ / 510 kCal
Fett21 g
Kommentarer
Hur mycket vatten ska man ha till kokningen av rotfrukterna? /Åsa :o)
Åsa
2008-09-18Jag har tänkt laga detta recept i dag. Det är inte angivet vilken mängd vatten man ska hälla över rotsakerna. Jag ska nu åka o handla ingredienserna o hoppas ha ett svar när jag kommer tillbaka. Kramar från Britt!
Britt
2006-11-18