Lax med haricots verts och tandooridressing

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
1
Lax med haricots verts och tandooridressing

Ett enkelt och gott recept på stekt lax med nyttiga haricots verts och kryddig tandooridressing. Du gör dressingen av gräddfil, tandoori, mango chutney och citron. Servera den härliga såsen till fisken, haricots verts och ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2011

Lax med haricots verts och tandooridressing

Ingredienser

4 portioner
4   portionsbitar lax (à 125 g)
4   port ris, gärna basmatiris
250 g  haricots verts (bönor)
1 msk  smör eller margarin
1 tsk  salt
1 krm  peppar

Tandoridressing

1 1/2 dl  gräddfil
1   förp tandoorikrydda
2 msk  mango chutney
1 - 1 1/2 msk  pressad citronjuice

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på tandooripastan och mango chutney. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja) och använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Mycket god rätt, har använt såsen till andra fiskrätter sedan

Ulrika

2014-09-17

Näringsvärde per portion

Energi2403 KJ / 574 kCal
Fett23.6 g
Kolhydrater59.7 g
Protein30.3 g

Testa liknande recept

Tandoorikarré med haricots verts
Betyg 3.6 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mangoglaserad kyckling med grön bönsallad
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Quornfärsgryta tandoori med gult ris
Betyg 3.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tandoorikryddad lax med gurkyoghurt
Betyg 3.8 av 5.
37 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Varm kycklingleversallad med chutney
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Het kycklinggryta
Betyg 2.6 av 5.
28 personer har röstat
Under 60 min att tillaga