Lättrimmad torsk med dill och fänkålssallad samt gräddfilsstomp
Det här klassiska sättet att tillaga fisk på ger en fisk som blir fastare i köttet och mer smakrikt. Tillbehören; citron, gräddfilsstomp, fänkålssallad och pepparrot gör det här till en fräsch och lätt fiskrätt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 1 2012
Ingredienser
4 portioner
4 portionsbitar torsk
1 msk salt att krydda torsken
900 g mjölig potatis
2 dl gräddfil
2 msk riven, färsk pepparrot
1/2 citron
salt och peppar
Fänkålssallad
1 fänkål
1/2 gurka
1 kruka dill
3 msk smör eller margarin
1/2 tsk salt
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Kockknepet: rimmad torsk.
Lägg torsken i saltlag över natten så blir torsken fastare och smakrikare. Till saltlagen behövs 1 liter vatten, 1,5 msk salt och 1 tsk socker (för 4 port).
Lägg torsken i saltlag över natten så blir torsken fastare och smakrikare. Till saltlagen behövs 1 liter vatten, 1,5 msk salt och 1 tsk socker (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi-1 KJ / -1 kCal
Fett11.3 g
Kolhydrater60 g
Protein34 g
Kommentarer
Enkel och riktigt god rätt.
Birgitta
2022-02-06Otroligt god rätt. Hela familjen blev glatt överraskad. Normalt sett gillar jag inte pepparrot men oj vad gott det blev. Gör gärna om denna rätt. Jag använde kockknepet och rimmade över natten. Rekommenderar denna rätt.
Ellinor
2012-01-15