Lappskojs på skav

Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
0
Lappskojs på skav

Lappskojs, lappkojs eller lappsko är ett potatismos med inslag av kött, traditionellt lagad med saltat kött. Här gör du lappskojsen fluffigt potatismos, fräst viltskav och kryddar med timjan. Serveras tillsammans med ärtor, och gärna rödbetor. En klassiker i svensk husmanskost!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2013

Lappskojs på skav

Ingredienser

4 portioner
480 g  viltmästarskav
900 g  mjölig potatis
1   gul lök
1 msk  olja
salt och peppar
1/2 tsk  timjan
250 g  gröna ärtor
2 dl  mjölk (gärna 1,5 %)
2 msk  smör eller margarin

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2067 KJ / 493 kCal
Fett16 g
Kolhydrater49.3 g
Protein33.4 g

Testa liknande recept

Vild lappskojs
Betyg 2.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Skav med rårörda lingon
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegansk ärtsoppa med rökig svamp
Betyg 4.5 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ärtsoppa med fläsk
Betyg 3.6 av 5.
31 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Stuvade makaroner med kassler
Betyg 3.2 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingwallenbergare med ärtor och mos
Betyg 3.7 av 5.
59 personer har röstat
Under 45 min att tillaga