Lammracks med vinkokt ragu och rostad potatis

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Lammracks med vinkokt ragu och rostad potatis

Lammracks med vinkokt ragu är en mustig rätt. Lammracksen steks först i het panna och sedan i ugn. Den vinkokta ragun tillagas med paprika, chili och lök. Skivad och rostad potatis i ugn gör receptet vinnande.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2007

Lammracks med vinkokt ragu och rostad potatis

Ingredienser

4 portioner
ca 1 kg  lammracks (eller lammkotlett med ben)
salt
nymalen vitpeppar
1 msk  smör till stekning

Ragu

ca 12   schalottenlökar (12 st motsvarar 250 g)
1   röd chilifrukt (t ex spansk peppar eller jalapeño)
1   röd paprika
175 g  rökt sidfläsk eller rökt bacon (175 g sidfläsk motsvarar 1 paket bacon à 140 g)
1/2 tsk  timjan
12   stora gröna oliver
12   stora svarta oliver
1   kvist rosmarin eller torkad rosmarin (1 kvist motsvarar 1 tsk torkad)
5 dl  rödvin
1 tsk  salt
2 krm  vitpeppar
ca 2 - 2 1/2 tsk  majsstärkelse
2 msk  smör

Rostad potatis

ca 700 g  potatis
1 dl  olivolja
1 tsk  flingsalt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt smör mot mjölkfritt margarin eller olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi4030 KJ / 960 kCal
Fett72 g

Testa liknande recept

Lammracks på grillen
Betyg 2.8 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddiga lammracks
Betyg 3.1 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade lammracks med vitvinsmarinad
Betyg 3.2 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammracks med rostade grönsaker och balsamsky
Betyg 3.2 av 5.
260 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Örtiga lammracks
Betyg 2.4 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga