Lammracks med rostade grönsaker och balsamsky
Vällagade lammracks med rostade rotsaker. Till lammracksen och de rostade rotsakerna serverar du en underbar balsamsky med balsamvinäger, honung, apelsinjuice och kalvfond. En mättande och smakfull middag.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2006
Ingredienser
4 portioner
900 g lammracks
salt och peppar
2 msk olja
Rostade rotsaker
rivet skal av 1 apelsin
2 rosmarinkvistar
1/2 dl olivolja
500 g knippmorötter
500 g palsternackor
4 knipplökar (färsklök)
2 röda paprikor
150 g haricots verts (bönor)
1 tsk salt
1 krm peppar
Balsamsky
1 dl rödvin
1/2 dl balsamvinäger
1 dl vatten
1 msk honung
1/2 dl färskpressad apelsinjuice
2 msk konc kalvfond
2 lagerblad
1 tsk majsstärkelse
För alla
Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Receptet uppdaterat mars 2024.
Gör så här
Tips
Servera gärna med svarta oliver.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3185 KJ / 762 kCal
Fett49 g
Salt2.97 g
Kolhydrater36 g
Protein35 g
Kommentarer
Jag tyckte såsen blev för sött, tyvärr.
Hanna
2021-04-02Väldigt gott och relativt enkelt.
Else-marie
2020-10-20super gott alltså! Gör gärna lite extra sås! bästa på länge
Emelie
2019-03-21