Lammkebab i pita med rödbetor och getost

Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
0
Lammkebab i pita med rödbetor och getost

Kebab med färsspett av lammfärs, kryddade med vitlök, persilja och dijonsenap. Bryn och stek klart spetten i ugn. Med sallad, rårivna rödbetor och kräm av getost (chèvre) och smetana får du en ljuvlig mellanösternmiddag i pitabröd. Till vardag eller helg. Rostad mandel ger söt knaprighet.

Lammkebab i pita med rödbetor och getost

Ingredienser

4 portioner
500 g  lammfärs
1   ägg
1/2 dl  vatten
2 msk  dijonsenap
1 tsk  salt
1/2 tsk  svartpeppar
1   vitlöksklyfta
1   kruka persilja
1 msk  olivolja
8   träspett
2   rödbetor
100 g  getost
1 dl  smetana
flingsalt
peppar
pitabröd
1/2   romansallad
50 g  rostade mandelspån

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd lämpligt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: lite getost kan ev tålas, använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i pitabrödet

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3165 KJ / 755 kCal
Fett45.6 g
Kolhydrater0 g
Protein0 g

Testa liknande recept

Kalkonstek med torkad frukt, nötter och harissabönor
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fralla med syrad fänkål och sockerstekt fläsk
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Mjuk korint- och aprikoskaka
Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ägg- och kaviardipp
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Broccolipasta med pinjenötter och haricots verts
Betyg 3.7 av 5.
62 personer har röstat
Under 30 min att tillaga