Lammgryta under frasigt smördegslock
Under ett frasigt smördegslock gömmer sig här en mustig lammfärsröra med orientalisk kryddning. Ett kreativt tillagningssätt att förnya sig på när det gäller färsrätter. Givetvis går det bra att använda andra färsslag än lamm, t ex vanlig nötfärs eller vegetarisk färs.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014
Ingredienser
4 portioner
400 g lammfärs eller nötfärs
1 msk olivolja
2 tsk malen spiskummin
2 tsk malen koriander
1 tsk malen kanel
1 tsk salt
2 krm peppar
400 g färdig tomatbaserad pastasås
1 burk kokta kikärtor (à ca 400 g)
1 rulle kyld smördeg (á 250 g)
1 ägg
För alla
Gör glutenfri: Välj glutenfri smördeg. Kontrollera innehållet i pastasåsen.
Gör laktosfri: Välj laktosfri smördeg. Kontrollera innehållet i pastasåsen.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfri smördeg. Kontrollera innehållet i pastasåsen.
Gör äggfri: Uteslut äggpenslingen.
Gör så här
Tips
Gör grytan helt vegetarisk genom att byta färs mot fräst grovriven morot eller squash. Givetvis går det också bra att använda quorn- eller sojafärs.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3040 KJ / 727 kCal
Fett46 g
Salt3.78 g
Kolhydrater42 g
Protein32 g
Kommentar
Använde passerade tomater istället för köpepastasås. För att tomatsmaken inte skulle sticka ut tillsattes kryddorna 1.5x istället. Smördegslocket var pricken över i. Supergott med en öl till!
Maria
2015-01-31