Lammfilé
Recept

Lammfilé

Lammfilé är ett riktigt saftigt och mört kött, som passar för att sätta guldkant på vardagen, eller att bjuda vänner och släkt på till helgen. Lammfil...éer blir gott i ugnen, kan användas på spett eller i mustiga grytor. Här finns våra läckra lammfilérecept och goda marinader. Smaklig spis!

Tillagningssätt
Allergianpassat
Dölj filter

Tips för mörare kött

Bästa sättet att tillaga kött upp till 70˚C är att bryna, krydda och steka klart det i ugnen på låg värme, 100–125˚C. Då behåller köttet sin saftighet. 

När du steker i låg ugnstemperatur blir efterstekningen minimal. I hög temperatur däremot kan innertemperaturen stiga tre till fyra grader efter att du tagit ut köttet. Låt det vila inlindat i fuktat smörpapper en kvart innan det skärs upp.

När är lammköttet klart?

Olika detaljer tar olika lång tid, och ofta varierar även storleken. Därför är innertemperaturen ett bra mått. Stick in en digital termometer i mitten av den tjockaste delen av lammfilén.

Innertemperatur för lammfilé

Lammfilé 58–70˚C

Komplett lista på innertemperatur för olika sorters kött ›