Kycklinglevermousse med ingefärslingon

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
0
Kycklinglevermousse med ingefärslingon

Len kycklinglevermousse fint kryddad med salvia. Serveras med fördel på mjukt tunnbröd och hela lingon med sting av färsk, riven ingefära. Kryddkrasse är fint på toppen.

Kycklinglevermousse med ingefärslingon

Ingredienser

12 portioner

Kycklinglevermousse

400 g  färsk eller fryst kycklinglever
1   liten gul lök
1   vitlöksklyfta
2 msk  smör
1   kruka salvia
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
125 g  rumstempererat smör
1 dl  vispgrädde

Ingefärslingon

1 msk  riven färsk ingefära
2 dl  frysta lingon
1/2 dl  strösocker

Till servering

mjukt tunnbröd
kryddkrasse

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt tunnbröd.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör och laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut vispgrädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat inkl tunnbröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1016 KJ / 243 kCal
Fett15.7 g
Salt0.7 g
Kolhydrater16.5 g
Protein8.6 g

Testa liknande recept

Lantpaté med pistagenötter
Betyg 3.5 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklingleverpastej med balsamico
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklinglevermousse med cornichoner och rågbröd
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklinglevermousse på kronärtskocksbottnar
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Torskrygg med brynt smörcitronette
Betyg 4 av 5.
23 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Bufféköttbullar
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga