Kycklingbullar
Kycklingbullar passar bra som alternativ till eller istället för de klassiska köttbullarna. Här får kycklingbullarna smak av dijonsenap och färsk timjan.
Ingredienser
4 portioner
1 dl ströbröd
1 dl vatten
500 g kycklingfärs
1 tsk salt
2 krm malen kryddpeppar
1 ägg
1 msk dijonsenap
1 msk hackad färsk timjan
1 msk smör
1 msk olja
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: stek i mjölkfritt margarin eller olja.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: uteslut ägget och tillsätt 1 tsk potatismjöl (för 4 port).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1350 KJ / 318 kCal
Fett18 g
Salt2.19 g
Kolhydrater12 g
Protein27 g
Kommentar
Saftiga, lättgjorda köttbullar med smak av kryddpeppar. Vi testar med svartpeppar nästa gång.
Filippa
2019-02-24