Recept: Kyckling i kokosmjölk med nudlar
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 min

Kyckling i kokosmjölk med nudlar

70 röster

Denna härliga varmrätt med en smak av Asien är både god och snabblagad. Fräs ihop paprika, vitlök och purjolök i en gryta med curry innan du tillsätter kokosmjölken och brynt kyckling. Smaka av din goda kycklinggryta med lime och servera med nudlar.

Detta är ett recept från Billiga veckan v 47, 2011.

Ingredienser

  • 4 port äggnudlar
  • 2 röda paprikor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 purjolök
  • 600 g kycklingfilé
  • 2 msk matolja
  • 1 msk curry
  • 1 msk strösocker
  • 400 ml kokosmjölk
  • 3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • salt och peppar
  • 1 lime

Så här gör du

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala, finhacka vitlöken, ansa och strimla purjolöken.
  3. Skär kycklingfilén i skivor.
  4. Bryn kycklingen i oljan i en gryta, plocka upp den och lägg på en tallrik. Lägg i paprika, vitlök och purjolök i grytan, fräs i ca 2 minuter tillsammans med curry och socker.
  5. Tillsätt kokosmjölk, buljong och lägg i kycklingen. Koka sakta ca 10 minuter. Smaksätt med salt, peppar och pressad limejuice.
  6. Servera med nudlarna.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Glutenfri: använd ris- eller glasnudlar.
Äggfri: använd ris- eller glasnudlar.